Modo straffade Växjö

Publicerad 2011-12-10

Ritola matchvinnare

Modo tog sin femte raka bortaseger.

Två poäng blev det efter att laget satt alla sina tre straffar mot Växjö och vunnit med 4–3.

Före senaste landslagsuppehållet var Växjö på den sista slutspelsplatsen, bland annat sju poäng före Modo.

Inför lördagskvällen, nio omgångar senare, var läget ett helt annat. Växjö var två poäng efter Modo och hade snittat en poäng per match medan Modo tagit dubbelt så många, totalt 18.

Det var även Modo, med fyra raka bortasegrar, som började bäst i Vida Arena och Dick Axelsson tryckte in en retur redan innan två minuter var spelade.

Men Växjö, som hade tre raka hemmamatcher utan poäng, kom snabbt tillbaka och dominerade stora delar av matchen. Erik Josefsson kvitterade, men i powerplay satte Per-Åge Skröder 1–2, hans 200:e elitseriemål i karriären.

Anton Hedman utökade till 1–3 tidigt efter paus. Växjö fortsatte att skapa mängder med chanser och med 42 sekunder kvar reducerade Josh Soares i powerplay.

Bara dryga minuten in i tredje gjorde Johan Andersson 3–3. Trots ett stort övertag för Växjö, där bland annat Steve Saviano missade öppet mål, blev det förlängning och sedan även straffar.

Där var Modo starkast. Per-Åge Skröder, Rob Schremp och Mattias Ritola satte varsin straff och ordnade två väldigt viktiga poäng.