Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-09-18

”Allt måste bli bättre”

Troja/Ljungby hängde med i en period mot Växjö.

Sedan rasade allt.

Växjö vann till slut med förkrossande 8-2 efter att ha gjort 6-0 i mittperioden.

- Allt måste bli bättre, sade Trojatränaren Martin Karlsson.

Snacket inför derbyt mellan Troja-Ljungby och Växjö handlade om målvaktsduellen mellan Petter Sandström och Christoffer Bengtsberg.

Eftersnacket handlade om Trojas utvisningstäta andraperiod där man tappade allt.

Växjö var det bästa laget i den första perioden, men Sandström storspelade och räddade bland annat två frilägen i box play.

Istället kunde Troja göra både 1-0 och 2-0 inom loppet av 37 sekunder.

- Vi ska vara väldigt tacksamma över att vi hade den ledningen efter den första perioden, konstaterade Martin Karlsson.

I den andra perioden rasade allt samman för hemmalaget. Efter två minuter crosscheckade Joakim Nettelbladt Växjöforwarden Johan Andersson i huvudet vilket renderade i matchstraff och fem minuters utvisning. Då avgjorde Växjö matchen med fem power play-mål.

- Vi får skylla oss själva helt och hållet som bjuder in Växjö totalt, sade Martin Karlsson.

I spel fyra mot tre reducerade David Lundbohm till 1-2.

Minuten senare svarade Södertäljeinlånade backen Tim Heed för en läcker dragning på Trojabacken Jesper Williamsson innan han gjorde 2-2.

Sedan hittade Josh Soares igenom Trojas box med en passning som David Lundbohm dundrade in till 3-2.

Och precis när Troja blev fulltaliga kom Daniel Åhsberg fri och prickade in 4-2.

Fem ödesdigra minuter för Troja.

- Troja drabbas av en kavalkad av utvisningar och vi sätter våra chanser, så enkelt var det egentligen, sade Växjötränaren Janne Karlsson.

Gustav Hjalmarsson gjorde 5-2 till Växjö (då Trojas Mattias Nilsson också drog på sig ett matchstraff) och Nicklas Rahm gjorde 6-2 innan Trojas mörka andraperiod var över.

Den sista perioden blev en avslagen tillställning. Troja tog en timout, bytte målvakt och Växjö prickade in ytterligare två mål och vann med utklassningssiffrorna 8-2.

- Jag vet inte vad som har hänt. Nu har vi släppt in 16 mål på två matcher och det är naturligtvis inte godkänt, sade Martin Karlsson.

Malmö förlorade i Uppsala

Almtuna–Malmö 2–1 (övertid)

I våras slog Almtuna ut Malmö i Playoff och tog sig till Kvalserien.

I hemmapremiären fastställde Uppsalalaget sin status i lagens kamp sinsemellan, och kunde rättvist vinna med 2-1 efter övertid.

Malmö hade stundtals svårt att hänga med, drog på sig totalt tolv tvåminutersutvisningar och förlorade skotten med 36-22.

Logiskt nog kom också Almtunas 1-0-mål i just power play genom Jimmie Kraft.

Malmö utjämnade genom Robin Weihager, också det målet inslaget i power play. Gästerna, med målvakten Markus Svensson i spetsen, spelade uppoffrande i box play och lyckades hålla 1-1 till slutsignalen.

39 sekunder in på övertiden kunde Almtuna sedan säkra extrapoängen efter att Johan Wikström slagit in segerpucken.

Almtuna tog därmed säsongens andra raka seger.

Sundsvall vann på straffar

Bofors–Sundsvall 2–3 (straffar)

Sundsvall kommer att låna spelare från många klubbar i vinter.

En av dem är Modo.

I dagens match mot Bofors fanns norrmannen och Modospelaren Alexander Bonsaksen med i uppställningen och backen sköt med 14 sekunder kvar den 2-2-puck som räddade oavgjort för Sundsvall.

Efter en mållös övertid kunde Sundsvall sedan avgöra på straffar. Martin Sandgren var den ende som lyckades måla när han satte avgörandet bakom Andro Michel.

Sundsvalls första mål i matchen gjordes av veteranen Mikael Simons som därmed nätade för andra matchen i rad.

Därefter vände Bofors tack vare sin förstakedja. Kristoffer Näslund, som missade första matchen på grund av en ljumskskada, prickade in 1-1 i power play på passning från radarpartnern Tobias Thermell, och vid 2-1-målet var det ombytta roller när Thermell istället målade på passnings från Näslund.

Bonsaksens 2-2-mål kom sedan efter att Tim Sandberg lämnat målburen till förmån för en sjätte utespelare.

Tingsryd tog första segern

Tingsryd–Västerås 6–3

Tingsryd har plockat sin första seger i HockeyAllsvenskan.

Tränare Mikael Tisell hade spräckt sin stjärnfemma inför hemmapremiären mot Västerås och det fick önskad effekt. Inte minst nykomponerade kedjan med Matthew Davidson, Tomas Lundström och Janos Vas levererade.

Men avgörandet kom först i den sista perioden.

Efter två perioder ledde Västerås, som dittills varit det bättre laget, med 3-2.

Då vaknade Tingsryd.

Lagkaptenen Tomas Lundström kom ut ur utvisningsbåset och var med och spelade fram till Tom Koivistos 3-3 merd bara nio minuter kvar att spela.

Fem minuter senare styrde Lundström själv in 4-3 och en och en halv minut senare spelade han fram Matt Davidson till 5-3.

Med två minuter kvar tog Västerås ut målvakten Daniel Sperrle och då kunde Janos Vas skicka in slutresultatet 6-3 i tom bur.

Trion Davidson, Lundström och Vas levererade totalt åtta poäng.