Offensiva Örebro levererade igen

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-09-17

Zajkowski höll nollan

Örebros stjärnoffensiv fortsätter att leverera.

Mot Borås plockades en 3-0-seger efter en ny uppvisning i offensiv effektivitet samtidigt som målvakten Michal Zajkowski storspelade.

I premiären gjorde Örebro åtta mål på 35 skott.

Mot Borås gjorde laget tre mål på 20 skott och vann med 3-0.

Örebro avgjorde matchen redan i den första perioden, just tack vare sin effektivitet.

Gamle Boråsspelaren Fredrik Orrsten pricksköt 1-0 efter 12:20.

Därefter hade Borås en puck inne i mål, men det underkändes eftersom laget hade sex man på banan.

Istället fick Örebro power play och då kunde Marcus Jonasén trycka in 2-0 i en tilltrasslad situation framför mål.

Med 14 sekunder kvar av perioden kom också 3-0 inslaget av Jon Palmebjörk efter en magnifik passning av Pär Edblom.

Borås startade en ordentlig offensiv i den andra perioden, framförallt de första tio minuterna, men förmådde inte överlista storspelande Michal Zajkowski i Örebromålet.

Totalt vann Borås skotten med 27-9 i de två avslutande perioderna, men Örebro, utan skadade veteranbacken Christoffer Norgren, höll tätt.