Wener: "Vi är ihåliga som en schweizerost"

Rögle hade en minst sagt knackig start på säsongen men nu har laget trampat igång.

På torsdagen kom lagets nionde raka hemmaseger efter att Mora åkt på stryk.

– Det kändes väldigt säkert hela vägen, säger Dennis Everberg.

Dennis Everberg.

Två placeringar och två poäng skiljde Rögle ifrån Mora inför torsdagens match. Ett avstånd som Rögle åt upp efter en imponerande insats.

Hemmalaget startade i ett högt tempo och efter åtta minuter hade laget tagit ledningen med 2-0.

Rögle slog inte av på tempot och utökade sin ledning två gånger om i den andra perioden.

Det fjärde en riktig delikatess där Jakob Johansson drog på sig fyra försvarare innan han serverade Dennis Everberg framför kassen som placerade in pucken.

Blygsam Everberg

Viasats expert Johan Tornberg valde att hylla Everberg som en av de bästa i Allsvenskan den här säsongen.

Everberg själv var dock blygsam inför berömmet.

– Nej, det är ett kollektiv men det är skönt med lite hyllningar, säger han till Viasat.

Matchen var redan avgjord inför den tredje perioden där båda lagen fick göra ett varsitt mål.

– Det kändes väldigt säkert hela vägen. Det var perfekt, säger Dennis Everberg.

Moras tränare Patric Wener var efter matchen missnöjd med att ha förlorat med tennissiffror.

– Vi är ihåliga som en schweizerost i egen zon. De kommer i andra och tredje våg och fick driva på Mantas, säger han till Viasat.