Skrällförlust för Leksand

Publicerad 2011-11-29

Trots skadekrisen på backsidan:

Nästjumbon Sundsvall skrällvann mot Leksand med 4-2 efter två mål och en assist av Skellefteå-lånet Adam Pettersson.

– Naturligtvis en jätteviktig seger för oss, säger lagkaptenen Oscar Johansson.

Victor Berglind, Johan Burlin och Fredric Mannström är skadade, Magnus Svanberg och Petter Rydén har dragits med sjukdomar och Marcus Högström är tillbaka i Timrå.

För att få ihop till tre backpar mot Leksand tvingades Sundsvall låna Timråjunioren Patrik Edlund. Och för att fylla ut backsidan ytterligare tog man in Niklas Grahn från Kovland och flyttade upp 17-årige Didrik Strömberg från juniorlaget.

Lindvall lämnade återbud

Som om det inte vore nog med det lämnade även målvakten Gustaf Lindvall återbud efter morgonvärmningen och Adam Rundqvist och Patrik Edlund fick bryta under matchen.

Skadekrisen hämmade dock inte Sundsvalls spel.

– I dag märktes det i alla fall inte. (Jesper) Dahlroth och (Patrik) Edlund som kommer in från Timrå gör det fantastiskt bra. Det var aldrig oroligt att det inte skulle hålla, säger Oscar Johansson.

Efter 5.32 av den första perioden gjorde Adam Pettersson 1-0 till Sundsvall. Pettersson spelade sedan fram Tobias Lindström till 2-0 och i den andra perioden kunde Oscar Johansson styra in 3-0 i box play.

– Vi fick en jättebra start i den första perioden och lyckades kriga oss igenom massa utvisningar i andra, säger Johansson

”Jätteviktig seger”

Men 51 sekunder innan den andra periodvilan fick Leksand till slut utdelning i power play, som annars varit en akilleshäl under hela säsongen, när Jens Bergenström spräckte målnollan. Och drygt halvvägs in på tredje slog Ken-André Olimb in Leksands andra reduceringspuck efter en tilltrasslad situation.

Då klev Adam Pettersson fram igen.

Med fem minuter kvar att matchen prickade han in 4-2 i Erik Hanses plockhandskryss och säkrade därmed tre oerhört viktiga poäng i bottenstriden. Trots segern har Sundsvall ändå sex poäng upp till Almtuna ovanför det negativa kvalstrecket.

– Särskilt med tanke på att vi föll mot Tingsryd så var det en jätteviktig seger. Vi har ju en bit som vi måste knappa in. Jag tycker att vi gör en av våra bättre hemmamatcher, säger Oscar Johansson.

För tabellfyran Leksand var förlusten den andra raka.