De krossade Slovakien med 6–2

Ryssland hade stor show i VM–finalen.

Det ryska landslaget lekte hem guldet efter att ha besegrat Slovakien med 6–2.

– Det har varit väldigt spännande. Nu känns det tomt efteråt, säger ryske stjärnan Pavel Datsjuk till TV4.

Slovakien fick en smakstart i finalen när Zdeno Chara sköt in 1–0 efter 66 sekunder.

Men efter att Alexander Siomin kvitterat i mitten av första perioden var det slutjublat för slovakerna.

Ryssland ägde finalen totalt och var ett nummer för stort för Slovakien. Ryssarna lekte hem VM–guldet och vann med 6–2 till slut.

– Vi är väldigt lyckliga. Jag känner mig fri och är lycklig att vara här. Det är härligt att vara världsmästare, säger Alexander Ovetjkin till TV4.

Flera misstag från Slovakien

Segern grundlades i den andra perioden då det ryska landslaget gjorde tre mål på nio minuter och gick från 1–1 till 4–1.

Slovakerna hängde inte alls med och bjöd på flera misstag i försvarszon.

Slovakien orkade aldrig komma tillbaka i sista perioden utan Ryssland vann med 6–2.

VM:s mest värdefulla spelare Jevgenij Malkin fick fastställa slutresultatet några minuter före full tid när han dunkade in ett slagskott.

Vann alla matcher

Ryssland har varit suveräna under hela mästerskapet. De vann samtliga tio matcher och hade en målskillnad på 44–14.

Det är fjärde VM–guldet sedan man blev Ryssland.