Dagens namn: Dagmar, Rigmor

Damkkrronorna trea i Lake Placid

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-09

Slog Finland med 3–1

Efter att sensationellt ha vunnit mot Kanada natten mot lördagen avslutade damkronorna fyrnationsturneringen i amerikanska Lake Placid med seger mot Finland i matchen om tredje plats. Matchen på söndagen slutade 3–1 (0–0, 1–1, 2–0).

Efter en mållös första period var det Erika Holst som gav Sverige ledningen efter assist från Emma Nordin. Nordin satte sedan själv tvåan i spel fem mot fyra innan Katarina Timglas avslutade det svenska målskyttet genom sitt 3–1-mål tolv minuter in i tredje perioden. Också Timglas mål kom i svenskt power play.

Nästa landslagsuppdrag för damkronorna är fyrnationsturneringen i Finland i mitten på december. Då deltar – förutom Sverige – Finland, Ryssland och Tyskland.