Ettan kom, tvåan kom – och 82:an kom så småningom.

Slovakiens hockeydamer slaktade Bulgarien med 82–0 i OS-kvalet.

– Vi tog det som ett träningspass, säger Slovakiens förbundskapten Miroslav Karaflat.

Slovakiska damerna besegrade Bulgarien med 82-0 i första kvalomgången till OS.

Utspelning, kross, förnedring – kalla det vad ni vill.

Slovakiens hockeydamer valde att parkera sig i Bulgariens zon – och svarade för mer än ett mål per minut.

Slovakiskorna vann skottstatistiken med förkrossade 139–0 och matchen med 82–0 (31–0, 24–0, 27–0) – nytt rekord för en internationell tävlingsmatch i damishockey.

Tre mål på 85 sek

14 olika spelare nätade och värst av alla var Janka Culikova som hängde tio baljor.

Bulgariens målvakt Liubomira Shosheva hade en minst sagt tung afton. Och 18.35 in på tredje perioden, vid ställning 79–0 till Slovakien, fick hon nog.

Men ersättaren Kamelia Drazheva visade knappast att hon är värd att få vakta kassen i framtiden. På matchens avslutande 85 sekunder hann hon släppa in tre mål, det första redan efter nio sekunder.

Tungt för herrarna också

Slovakien, som även besegrade Kroatien, Lettland och Italien, har avancerat till en ny kvalgrupp där man ställs mot Tyskland, Kazakstan och Frankrike. Segraren är kvalificerad till OS i Vancouver 2010.

För Bulgarien däremot är det tack och adjö efter idel förluster och den föga smickrande målskillnaden 1–192.

Noterbart är att Slovakiens herrar också har sin största seger någonsin mot just Bulgarien. För 14 år sedan vann slovakerna med 20–0.