Matchfakta 29/12

Almtuna–Oskarshamn 6–0 (2–0, 2–0, 2–0)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-12-29

Almtunas målvakt Mark Owuya spelar JVM. Men reserven Sebastian Jonsson agerade lika säkert som sin kollega brukar göra.

Jonsson höll nollan i 6-0 vinsten mot Oskarshamn med 17 stoppade skott.

Uppsala-laget forsätter därmed att ständigt plocka poäng. I en jämn tabell är man nu på samma poäng som Mora som är fyra.

Almtuna gjorde två mål i första perioden och det var bara början på förnedringen.

Hemmalaget dominerade andra perioden. 14-5 i skott och hemmapubliken fick skåda ytterligare två mål. Bara efter en minut skrinnade sig Fredrik Vestberg sig fri och satte utökningen rätt upp i krysset.

Oskarshamn var oerhört blekt och bjöd inte upp till spel alls samtidigt som AIS hade energi och finess i spelet.

Johan Jonsson satte kvällens andra fem minuter före paus och matchen var avgjord.

AIS forcerade på i slutperioden och segersiffrorna skrevs till slut till 6-0.

Första perioden: 1–0 (4.30) Johan Jonsson (Johan Berggren, Joachim Gellerstedt), 2–0 (18.04) Jimmie Kraft (Johan Andersson, Jonathan Sjölund).

Andra perioden: 3–0 (1.22) Fredrik Vestberg (Alexander Ribbenstrand, Julius Larsson), 4–0 (14.42) Johan Jonsson (Fredrik Vestberg, Johan Andersson) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 5–0 (11.44) Christopher Dahlén (Linus Stensson, Anders Grönlund), 6–0 (15.23) Jimmie Kraft (Andreas Paulsson, Julius Larsson).

Skott: 32–17 (8–6, 14–5, 10–6).

Utv, Almtuna: 4x2. Oskarshamn: 7x2.

Domare: Niclas Johansson, Södertälje.

Mariestad–Mora 3–2 e förl (0–0, 1–1, 1–1, 1–0)

Mariestad, ifjol i division 1, norpade två poäng mot fjolårets elitserielag Mora.

Efter en mållös och rätt händelsefattig förstaperiod tog spelet fart i mittperioden.

Spelet var mer öppet och båda lagen vaskade fram chanser.

Mora tog ledningen efter 9.13 genom Mattias Ekholm. Men glädjen var kortvarig för bara 28 sekunder senare kom kvitteringen. Redan i bytet efter Moras ledningspuck ordnade Christer Andersson kvitteringen bakom målvakten Robert Kristan.

I tredje slog Mora till fem minuter före slutet i spel fem mot tre genom Colby Genoway.

Många trodde det var den matchvinnande pucken, men ett par minuter senare var det hemmalagets tur att att spela fem mot tre. Då kom även kvitteringen.

Och efter 13 sekunder av förlängningen kunde Mariestad plocka bonuspoängen.

Mora är fortfarande fyra i tabellen.

Mariestad fortsatt sist.

Andra perioden: 0–1 (9.13) Mattias Ekholm (Colby Genoway), 1–1 (9.41) Christer Andersson (Robert Medin, Martin Westberg).

Tredje perioden: 1–2 (14.32) Colby Genoway (Teemu Elomo, Greger Artursson) spel fem mot tre, 2–2 (17.03) Ronny Johansson (Martin Wallin, Mikael Zettergren) spel fem mot tre.

Fjärde perioden: 3–2 (0.13) Mikael Zettergren (Fredrik Johnsson).

Skott: 33–36 (8–6, 17–14, 6–16, 2–0).

Utv, Mariestad: 8x2. Mora: 10x2.

Domare: Henrik Odsjö, Huddinge.

Publik: 2 152.

Bofors–Växjö 3–2 (0–0, 1–1, 2–1)

Bofors skrällde mot tabelltrean Växjö.

Linus Persson avgjorde mötet två minuter före slutet, och Växjö tappar tre viktiga poäng i toppen.

Hemmalaget var bättre i första perioden, vann skotten, men det var mållöst.

I mittperioden var det istället gästerna som förde spelet och som också tog ledningen, men strax före paus hann Bofors kvittera.

- Nu är vi med på allvar och har kontakt målmässigt. Vi går stenhårt för en seger, sa Bofors tränare Dan Hermansson till nwt.se efter två perioder.

Och visst blev det tre poäng.

Bara någon minut in i tredje tog Bofors ledningen. Efter bök och stök framför mål kunde Johan Nilsson få in pucken.

Växjö försökte och kämpade till sig en kvittering, men i slutminuterna kunde alltså Linus Persson avgöra.

Växjö är fortfarande tvåa och Bofors klättrar till en tolfteplats.

Andra perioden: 0–1 (11.06) Erik Lindhagen (David Lundbohm, Josh Macnevin), 1–1 (19.06) Kristoffer Näslund (Björn Östlund).

Tredje perioden: 2–1 (1.41) Johan Nilsson, 2–2 (7.35) Christian Magnusson (Robert Rosén, Per Helmersson), 3–2 (17.47) Linus Persson (Fredrik Ericsson).

Skott: 33–22 (14–8, 6–6, 13–8).

Utv, Bofors: 6x2. Växjö: 10x2, 1x10, 1 matchstraff.

Domare: Wolmer Edqvist, Grums.

Publik: 1 624