Publicerad 2017-10-31

Jesper Jensen var en av målskyttarna (arkivbild)

Kräftgång och kris i SHL.

Men i CHL ser det desto bättre ut för Brynäs.

Efter kvällens 3–2-seger mot Mannheim har laget ett bra läge att säkra en kvartsfinal på hemmaplan.

Brynäs är SHL:s stora besvikelse såhär långt. Finallaget från i våras har bland annat fyra raka hemmaförluster och är bara en poäng över kvalplats.

Ute i Europa verkar Brynäs dock ha det lättare.

Ikväll ställdes laget mot Adler Mannheim – som bland annat dubbelslog HV71 i gruppspelet och bidrog till att svenska mästarna missade slutspel.

Men Brynäs verkade ha precis lagom med respekt för tyskarna – och gick ifrån till en 2–0-ledning genom mål av Daniel Paille och Adam Hirsch. 19-årige Hirsch gjorde därmed sitt första mål i A-lagströjan – och firade rejält.

”Stora skillnaden mellan SHL och CHL”

– Brynäs är mer samlade på rätt ställe i banan än vad de varit på hela säsongen, sade Rickard Wallin i Viasats sändning.

I Brynäs debuterade 30–årige nyförvärvet Linus Fernström i mål – och laget slöt upp väl med ett spel som påminde om SHL-slutspelet i våras.

– Brynäs hade ett framgångsrikt spel i fjol och de här matcherna verkar de använda det. Där har vi deras stora skillnad mellan SHL och CHL.

Tyskarna reducerade till 1–2, men innan andra perioden var över kunde Brynäs på nytt rycka ifrån – genom ett läckert handledsskott i krysset av Jesper Jensen.

Tredje perioden såg ut att spelas av – men tyskarna kraftsamlade och fick in en 2–3-reducering två minuter från slutet. Hur viktig den reduceringen kan komma att bli vet vi först efter returmötet i Gävle om en vecka.

– Nu måste de komma till oss och vinna nästa vecka. Det ska vi sätta käppar i hjulet för, säger Tommy Sjödin.

I kvällens andra sena svenskmatch slog Red Bull Salzburg Växjö Lakers med 2–1. Linus Fröberg satte den viktiga reduceringen för bortalaget.

– Vi kunde inte riktigt förvalta våra lägen idag men är rätt nöjda med hur spelet såg ut. Vi ser fram emot hemmamatchen, säger tränare Sam Hallam.

Samtliga åttondelsreturer i CHL spelas om en vecka, tisdagen den 7 november.