Rögle vände mot Frölunda efter dubbla powerplay-mål

Publicerad 2017-11-28

Utvisningarna blev kostsamma för Frölunda borta mot Rögle.

Jumbon vände 1–2 till 4–3 efter två mål i numerärt överläge.

– Vårt powerplay har klickat på sistone, säger Rögles Taylor Matson till C More.

För en knapp vecka sedan spelade Frölunda ut Rögle och vann enkelt med 5–1 i Scandinavium.

När lagen möttes i Ängelholm under tisdagen tvingades Roger Rönnberg ta timeout för Frölunda efter endast tre minuter, sedan Rögle tryckt tillbaka dem rejält och haft bud på mål flera gånger om.

Rönnbergs timeout gav resultat, för bara dryga minuten senare låg pucken i Rögles mål sedan Victor Olofsson hittat krysset.

Men Rögle reste sig igen och kvitterade halvvägs in i perioden, och det efter en målvaktstavla av Johan Mattsson.

Lias Andersson i händelsernas centrum

Frölunda-målvakten skulle bara spela vidare pucken bakom sitt eget mål när han i stället passade den till Bryan Lerg. Amerikanen i sin tur spelade fram Jack Connolly som bara hade att lägga pucken i öppet mål.

I den andra perioden tog Frölunda en ny tidig ledning innan Rögle kvitterade på nytt.

I händelsernas centrum stod Lias Andersson som först styrde in 2–1 bara sekunder efter att han lämnat utvisningsbåset. Men när han fick sätta sig i utvisningsbåset på nytt passade Rögle på att göra 2–2 i powerplay genom Taylor Matson.

Strax före periodpausen fick sedan Rögle chansen i spel 5 mot 3 i över en minut sedan John Nyberg och Mike Weber visats ut.

Dubbla powerplay-mål

Den chansen tog Rögle. Efter snabbt passningsspel hamnade till slut pucken hos Jack Connolly som sköt in sitt andra mål för kvällen.

I den tredje perioden gjorde även Taylor Matson sitt andra mål fram till 4–2, innan Matt Donovan satte slutresultatet 4–3 kort därefter.

De båda målen i numerärt överläge blev avgörande för Rögle.

– Vårt powerplay har klickat på sistone, säger Taylor Matson till C More.

– Vi gör en mycket bra match och kämpar i 60 minuter. Vi spelade hårt och gjorde det vi har pratat om, fortsätter han.

Rönnberg: ”Ingen respekt”

Frölundas tränare Roger Rönnberg menade att man startade matchen alldeles för dåligt, och att det satte tonen för resten av kvällen.

– Vi har för dålig attityd in i matchen. Vi visar inte respekt för den svåra bortamatch det här faktiskt är, säger han till C More.

Trepoängaren är Rögles blott fjärde den här säsongen. Med en match mer spelad har de sex poäng upp till Mora på säker mark. Frölunda är sexa i tabellen.