Dagens namn: Åsa, Åslög

Knäckt näsben och förlust

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-04-17

Det blev förlust för Sveriges handbollsherrar med 35–37 (15–18) mot Norge i den sista matchen i Brings cup.

Ett knäckt näsben på vänsternian Tobias Karlsson ställde till oreda i laget.

Tobias Karlsson.

Efter bara 13 minuter var försvarsbjässen och skytten uträknad i Drammens handbollsarena.

– Vi fick möblera om, så många fick spela på ovana positioner. Men de krigade bra killarna, säger förbundskaptenen Staffan Olsson till TT.

Facit av tre matcher mot Danmark, Tyskland och Norge blev två förluster, en seger (mot Tyskland) och sista plats i den lilla cuptabellen.

Med ett på flera positioner orutinerat manskap, eftersom Spanienproffsen inte var med och spelare som Kim Andersson och Oscar Carlén är skadade.

– Efter en dålig första halvlek i den första matchen spelade vi upp oss ordentligt. Ola (Lindgren) och jag har fått en del positiva besked, säger Olsson.

Det gäller bland annat de fyra debutanterna – Guif:s Robin Andersson, Alingsås Marcus Enström, Lugi:s Sebastian Lindell och Sävehofs Robert Johansson.

– De har tagit för sig. Och Andreas Palicka var tillbaka i målet efter sin skada och var riktigt bra, Jonas Larholm också och han har kommit rejält igång, säger Olsson.

Bäste målskytt mot Norge blev Fredrik Petersen med sju mål, spelmotorn Robin Andersson satte sex.

Den isländska vulkanaskan ställde inte till problem mer än för Ola Lindgren och målvakten Mattias Andersson som skulle hem till sina tyska klubbar.

Det blev landvägen, liksom för det tyska landslaget.

– Skönt organisatoriskt att vi inte hade spanjorerna här, sade överledaren Conny Nilsson.

Handbollslandslaget samlas åter i början av juni till läger på idrottscentrat Bosön. Därefter uppladdning inför hemma-VM nästa år på Bahamasöarna och i Atlanta med match mot USA.