Dagens namn: Bernhard, Bernt

Sverige föll efter mardrömsstarten

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-04-04

...men EM-hoppet lever

Precis som i torsdags blev det på söndagen en knapp förlust mot Ungern för de svenska handbollsdamerna i EM-kvalet, 24–26.

Den här gången, på bortaplan i Bekescsaba, såg det illa ut redan efter den första halvleken. Ungerskorna ledde då med sex mål, 16–10, och svenskorna hängde inte riktigt med. Men inledningen på den andra halvleken var lysande; på de nio första minuterna gjorde Sverige 5–0 och plötsligt skiljde bara ett mål mellan lagen.

De följdes sedan åt hela vägen in – Sverige var bland annat en stolpträff från att kvittera – men med 25 sekunder kvar tryckte Ungern in 26–24 och punkterade matchen.

Chanserna att nå EM-slutspelet, som spelas i Norge och Danmark i december, är fortfarande goda. De två bästa lagen i fyramannagruppen går vidare, och Sverige slåss med i första hand Tjeckien om andraplatsen.