Dagens namn: Tore, Tor

Sverige utslaget ur World cup

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-16

Norge vann med utklassningssiffror

Sverige är utslaget ur träningsturneringen World cup efter förlust mot Norge med klara 13–25 (10–13).

För tredje året blev det ingen fortsättning från gruppspelet för damlandslaget i handboll.

Hoppet stod till att Rumänien skulle besegra Tyskland, för då hade Sverige ändå gått till semifinal. Nu vann tyskorna och för svenskorna blev de norska OS-mästarinnorna en omöjlig uppgift, trots att grannlandet saknade flera tongivande spelare.

Se bara på andra halvlek där Sverige bara mäktade med tre mål på trettio minuter och förlorade den med 3–12. Flest svenskmål ordnade Johanna Ahlm med fem varav två på straff.

Trötta svenskor var långt från att upprepa den prestation som laget gjorde i onsdags i segermatchen mot Rumänien och de får nu lämna Århus.

Inför EM-slutspelet i Makedonien 2-14 december ska Sverige spela en turnering mot Frankrike, Portugal och Spanien i Paris 20–24 november. I EM-gruppspelet mot Ryssland, Vitryssland och Österrike gäller det sedan att bli sämst trea för att slippa åka hem.

I World cups semifinaler på lördag får Norge möta Frankrike och Tyskland ställs mot Danmark. Norge är världens bästa lag just nu och favorit till tredje raka VM-titeln. Målvakter, försvar, kontringar, allt går som på räls och den som var allra bäst mot Sverige var Linn Jörum Sulland som satte sju mål.