Hammarby först att ta poäng av Alingsås

Publicerad 2014-10-01

Hammarby vann mot Alingsås

Alingsås, regerande svenska mästare i handboll på herrsidan, hade inlett årets säsong med full pott efter fem omgångar.

På onsdagen kom den första poängförlusten borta mot Hammarby – trots ledning med bara sekunder kvar att spela.

Det kunde ha blivit säsongens första förlust. Hammarby, med bara två segrar på fyra matcher, rivstartade och ledde med 5–0 efter sex minuter. Först vid 12–12, efter 25 minuter, kom Alingsås upp jämsides.

I halvtid ledde Hammarby, 15–14 – men i andra halvlek kom Alingsås i kapp och gick förbi. Med 2.29 kvar att spela gjorde Alingsås 26–24 och det såg ut att bli ännu en seger. Men Hammarby reducerade och med endast fyra sekunder kvar gjorde Josef Pujol sitt nionde mål till 26–26. Alingsås är ändå kvar som etta.

I botten av tabellen tog Redbergslid säsongens första vinst när 14–16 i halvtid blev till 28–25 efter 60 minuter hemma mot Guif.