Alexander Gerndt gjorde sitt sjätte mål för säsongen.

Men den här gången räckte det inte till seger för Gefle.

Örebro vann matchen på Strömvallen med 3-1.

Gefles Alexander Gerndt har glänst i målprotokollet match efter match.

Hemma mot Örebro såg han länge ut att bli mållös - precis som Gefle i stort.

Men i den 86:e minuten fixade 23-åringen en straff efter en närkamp med ÖSK-backen Michael Almebäck - och skyttekungen Gerndt hade inga problem att överlista John Alvbåge i målet.

Gefle vaknade sent

Men fler mål skulle det inte bli för ett Gefle som vaknade sent på Strömvallen.

Örebro ägde större delen av matchen, pressade på bra i första halvlek och tog också välförtjänt ledningen efter en frispark i den 37:e minuten.

Målskytt: Samuel Wowoah, som gjorde sitt första mål för säsongen.

– En ganska hyfsad frispark, säger en nöjd Wowoah till PPV.

Premiärskytt för säsongen blev även fjolårssuccén Roni Porokara, som lugnt bredsidade in 2-0 till Örebro strax före paus.

Örebro dominerade på måndagskvällen, men Gefle lyckades skapa viss press under den sista halvan av andra halvlek. De riktigt farliga lägena lät dock vänta på sig - fram till Gerndts straff.

Örebros tredje bortaseger

När Gefle sedan jagade kvitteringen skapades ytor på Strömvallen - och på tilläggstid kunde Tommy Wirtanen slå in slutresultatet.

– Jag är jävligt besviken, säger Geflebacken Daniel Theorin.

Segern var Örebros tredje raka på bortaplan.

- Det är väl lite revansch. Vi torskar hemma, och biter ihop borta. Det är väl den enklaste förklaringen, säger Wowoah.