Dagens namn: Sam, Samuel

”Det är ingenting jag gråter över nu”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-09-19

Daniel Andersson fick äntligen stå i Helsingborg – men blev en förlorare

Halmstad vann med 2–1 mot Helsingborg efter mål av Michael Görlitz och Anselmo. HIF-veteranen Daniel Andersson fick äntligen stå – men släppte in två mål och blev en förlorare.

– Kanske kunde jag ha tagit hans skott, men det är ingenting jag gråter över nu, säger Daniel Andersson till TV4 i paus om Görlitz kanon.

Helsingborgs målvakt Pär Hansson skadade sig redan efter tio minuters spel och tvingades kliva av. In kom HIF-veteranen Daniel Andersson som under lång tid varit förpassad till bänken av Pär Hansson. Men Andersson kunde inte göra något på Görlitz kanonskott från 25 meter. HBK:s 1–0-ledning stod sig halvleken ut.

Hansson hann dock stå för blixträddning

Innan Pär Hansson klev av hann han dock svara för en av säsongens svettigaste räddningar på Marcus Olssons närskott. Andra halvlek hann bara bli tre minuter gammal innan Halmstad utökade sin ledning. Anselmo chippade snyggt in bollen i mål från nära håll, efter att Helsingborgs backlinje bjudit på ett oförsvarbart individuellt misstag. Michael Görlitz spelade fram Anselmo till fullträffen.

Lantz kom in – och nätade

Henrik Larsson och Marcus Lantz kom in för HIF i paus. Efter 64 minuter pangade Lantz in reduceringen med ett skott från 25 meter. Stenhårt och otagbart. Och matchen fick liv. För ett tag. HIF orkade nämligen inte ta sig närmare.

– Vi faller på våra egna misstag, vi får skylla oss själva. Det går inte att vinna fotbollsmatcher när man gör så många misstag, säger Marcus Lantz i TV4 efter matchen.

Bosse Nilsson: ”Inte helt optimalt”

Helsingborg har inte vunnit på sex matcher – och är i princip borta från guldstriden. HBK å andra sidan lade Djurgården och Hammarby bakom sig ytterligare i bottenstriden efter segern.

– Halmstad vinner rättvist, och de vinner på sin aggressivitet. Att vi får en skada på en målvakt och tvingas byta ut honom är självklart inte optimalt, säger HIF-tränaren Bosse Nilsson.