Zlatan sänkte Real Madrid i El Clasico

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-11-29

Svensken byttes in – och gjorde mål direkt

Ett superinhopp av Zlatan Ibrahimovic gav Barcelona segern i kvällens El Clasico.

Svensken byttes in i den 51:a minuten – och sköt segern till Barça fyra minuter senare.

De första 45 minuterna av säsongens första El Clasico hörde inte till någon av de mest minnesvärda halvlekarna i supermötets historia.

Barcelona hade ett par halvchanser, bland annat oroade Thierry Henry Iker Casillas i Madridkassen.

Den bästa möjligheten att ta ledningen hade dock Real.

Ibra byttes in

Kaká spelade fram Cristiano Ronaldo, som fick helt öppet läge. Valdes kunde dock avstyra portugisens avslut.

Zlatan Ibrahimovic satt kvar på bänken när andra halvlek inleddes, men det dröjde bara sex minuter innan det var dags för svenskens entré. ”Ibra” tog över fransmannen Henrys plats i anfallet.

Och svensken behövde bara fem minuter på planen. Sedan kom Målet.

Zlatan mötte ett inlägg från Dani Alves på volley och skickade in 1–0 bakom Iker Casillas.

Det målet kom att avgöra supermötet.

Benzema missade

Real Madrid saknade dock inte möjligheter att kvittera. Karim Benzema hade den bästa, men fransmannen missade avslutet från nära håll.

Barcelona hade även kunnat utöka sin ledning. Leo Messi fick helt öppet läge i den 89:e minuten, men Casillas stod för en enastående benparad.

Segern gick dock till Barcelona, som därmed tog över serieledningen i den spanska ligan.