Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-09-20

Ronaldo bättre än Zlatan

Zlatan Ibrahimovic hyllades under lördagen för sin fantastiska start i La Liga.

På söndagen kom Cristiano Ronaldos svar.

Portugisen gjorde två nya mål för Real Madrid i 5-0-segern mot Xerez och går nu om ”Ibra” i skytteligan.

Zlatan Ibrahimovic mot Cristiano Ronaldo. Det är duellen spanjorerna kan se fram emot att följa under La Liga-säsongen. Dagen efter att Ibrahimovic hyllats för sina tre mål på tre matcher kom Ronaldos svar.

Nyförvärvet från Manchester United gjorde de två första målen när Real Madrid körde över nykomlingen Xerez med 5-0 hemma på Santiago Bernabéu.

Ensam skytteligaledare

Målen tar Ronaldo förbi Zlatan i skytteligan och portugisen är nu ensam ledare med sina fyra mål på de tre inledande matcherna. Det är ett bättre än svenskens start i Barcelona.

Ronaldo kan dessutom skryta med två mål i Champions League-premiären mot Zürich. I motsvarande match för Barcelona gick Zlatan mållös av planen mot sitt gamla lag Inter.

Utöver Ronaldo gjorde även nyförvärvet Karim Benzema, Guti och comebackande Ruud Van Nistelrooy varsitt mål i 5-0-segern.

Sporting Gijon snuvade Valencia på två viktiga poäng, trots en man mindre på plan sedan Michel visades ut i den 26:e minuten. Med fyra minuter kvar kvitterade försvararen Arnolin Gregory till 2–2.

Efter tre omgångar toppar nu Barcelona, Real Madrid och Athletic Bilbao, som fick 3–2 mot Villarreal på hemmaplan, tabellen med full pott.