Manchester Citys Martin Petrovs projektil för tankarna till rökaren mot Ungern

Minns ni Zlatan Ibrahimovics bombnedslag mot Ungern 2005?

I kväll gjorde Manchester Citys Martin Petrov en spegelvänd repris på rökaren.

City är vidare i FA-cupen efter 4–2 borta mot Scunthorpe.

Den 7 september 2005, i VM-kvalet mot Ungern, gjorde Zlatan ett mål som få svenskar lär glömma.

På tilläggstid fick Zlatan bollen felvänd i straffområdet, vände upp, ryckte ifrån Gabor Gyepes och dundrade ur dålig vinkel upp bollen i nättaket bakom målvakten Gabor Kiraly, som såg ut att ducka för skottet.

Otagbart skott

I dagens FA-cupmatch mellan Scunthorpe och Manchester City gjorde gästernas Martin Petrov om Zlatans kanon – fast med vänsterfoten och då också på andra kanten.

Redan efter tre minuter fick bulgaren bollen till vänster strax utanför straffområdeslinjen, fintade Garry Thompson och fick ur dålig vinkel iväg en projektil som susade in i närmsta krysset, otagbart för målvakten Joe Murphy.

Även Sylvinho kan skjuta

Det var inte slut på vackra mål i den här matchen. Efter att Paul Hayes reducerat (ett mål som borde ha dömts bort för offside) och Nedum Onuoha åter gett City ledningen så var det Sylvinhos tur att presentera sig i den 57:e minuten.

Brassen fick bollen på mitten av Scunthorpes planhalva och avlossade ett distansskott som vobblade åt alla möjliga håll innan bollen borrade sig in i nättaket.

Robinho nätade

Hemmalaget reducerade då Dedryck Boyata råkade styra in ett långt inkast i eget nät, men Robinho fastställde slutresultatet till 4–2 då han inte gjorde något misstag på Petrovs fina passning.

Scunthorpe ligger fyra från slutet i The Championship, men pressade City under långa stunder.