Här knäar, sparkar och luggar Bolton-spelaren Matthew Taylor Arsenals comebackande Cesc Fábregas.

Minuterna före hade den 22-årige spanjoren gjort 1–0 för sitt Arsenal.

– Boltons spelare kände nog att enda möjligheten att stoppa Fábregas var att spela fult, säger Canal Plus expertkommentator Richard Henriksson i direktsändning.

Arsenals lagkapten fick inget skönt välkomnande efter sin två veckor långa skadefrånvaro när han gjorde comeback i dagens bortamatch mot Bolton. Det smällde rejält kring Fábregas fötter. Tuffast spelade Paul Robinson som sänkte mittfältaren ett par gånger innan han varnades.

Var inblandad i två straffsituationer

Men Fábregas höll sig relativt lugn – och satte 1–0 till Arsenal efter 28 minuter. Målet föregicks av bra passningsspel framför Boltons straffområde. Fábregas var inblandad i två straffsituationer, utan reaktion från domaren Phil Dowd, innan han hamnade i klorna på ännu en uppretad Bolton-spelare.

– Den första situationen var definitivt straff, han rörde inte ens bollen, säger Fábregas i Canal Plus efter matchen.

Luggades och knäades

I en tilltrasslad situation i Boltons straffområde gick Matthew Taylor hårt åt Fábregas. Han knäade, luggade, sparkade och tryckte ner spanjorens ansikte i gräsmattan innan situationen löstes upp. Fábregas ilsknade till men lugnade ner sig efter ett tag. Taylor varnades inte.

Elmander spelade tio minuter

I andra halvlek (78) utökade Fran Mérida Gunners ledning till 2–0. Då var Bolton-tränaren Owen Cole tvungen att agera för att inte förlora allt hopp. Johan Elmander och Ricardo Gardner kastades in med elva minuter

kvar men lyckades inte uträtta någonting nämnvärt. Två andra glädjebesked för Arsenals fans: Craig Eastmond, 19, startade sin första ligamatch och tidigare skadade ytterbacken Gael Clichy fick 15 minuters viktig speltid.