Bytte in småskadade Martins
– som avgjorde bottenmötet

Inför matchen pratades det om hans skada.

Efter matchen var folk mer intresserade av Obafemi Martins inhopp.

Det tog bara en minut för honom att göra målet som kan rädda kvar Newcastle i Premier League.

Alan Shearer plockades in som tränare för att rädda Newcastle. Med tre omgångar kvar har han långt ifrån lycktas, men tog ändå ett viktigt steg mot Middlesbrough.

För båda lagen hade tre poäng upp till säker mark med en match mindre spelad än bottenkonkurrenterna när de möttes på St James' Park. Ändå struntade båda lagen i krampaktig bottenfotboll, utan bjöd på offensiv kamp.

Två mål på tio minuter

Med tio minuter spelade stod det 1-1 efter ett självmål och ett Steven Taylor-mål.

Därefter pressade båda lagen på, oavgjort var trots allt inget bra resultat för någon av dem. Men avgörandet skulle komma efter en taktisk snilleblixt. I minut 70 byttes skadehärjade Obafemi Martins in som ersättare för Michael Owen. En minut senare fick han bollen, vände i straffområdet och snubbelsköt in 2-1.

Första segern

Och ledningen ökades ut i slutminuterna av dansken Peter Lövenkrands. 3-1-segern var Shearers första för Newcastle och kunde knappt varit viktigare.

För Toons glider förbi Hull på målskillnad och ligger med tre matcher kvar på sjuttonde plats, säker mark.