Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-09-10

Men Klose räddade Tyskland

FINNOMENAL... Miroslav Klose gjorde tre mål mot Finland – och räddade Tyskland.

Stuart Baxter var på väg mot en jätteskräll med sitt Finland.

Men Miroslav Klose räddade EM-finalisterna Tyskland med ett hattrick vilket gav 3–3 i Helsingfors.

I en grupp bestående av bland annat EM-finalisten Tyskland och EM-semifinalisten Ryssland är det givet att Finland måste genomföra ett oerhört starkt kval för att drömmen om det där mästerskapet ska bli verklighet. De såg länge ut att bli en åtminstone perfekt start på kvalet när Daniel Sjölund gjorde 3–2 mot Tyskland efter 53 minuters spel. Det var tredje gången Finland var i ledningen i matchen och den här gången fick Stuart Baxters mannar chansen att vara i ledning en längre tid.

Jonathan öppnade målskyttet

Det räckte dock inte hela vägen in i mål. Den för kvällen glödhete Miroslav Klose kvitterade med bara sju minuter kvar att spela och fastställde därmed slutresultatet. Det efter en mycket intensiv första halvlek där Finland genom Malmö FF:s Jonathan Johansson gjorde 1–0 efter 32 minuter.

Behöver trepoängare

Miroslav Klose kvitterade två gånger om. Andra gången bara två minuter efter Mika Väytnens 2–1. Förbundskapten Stuart Baxter bytte in Sjölund strax innan halvtidspausen. Ett lyckat byte som i slutändan dock inte räckte till mer än en poäng. En poäng som kan bli värdefull, men efter premiären måste nu trepoängarna börja rulla in.

Ryssland besegrade i dag Wales och har tre poäng efter en spelad match. Tyskland har fyra på två. För Finland väntar närmast Azerbajdzjan på hemmaplan den 11 oktober. Fyra dagar senare något av en ödesmatch borta mot Ryssland. Dags för en ny skräll då?