Gudjohnsen snuvade Norge på segern

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-09-06

Island klarade 2–2 på bortaplan

Eidur Gudjohnsen.

Två gånger om gav Rosenborgspelaren Steffen Iversen Norge ledningen i VM-kvalmatchen mot Island.

Men två gånger om kunde Island kvittera på frisparksmål och ordna 2–2 i det nordiska mötet i Oslo.

Norge var klart bäst mot ett isländskt lag som inte skapade mycket mer än de chanser man gjorde mål på. Så var det ju också norrmännen som fick matchens första mål, då Iversen säkert satte 1–0 på straff i den 36:e minuten. Men glädjen över ledningsmålet varade bara i tre minuter. Efter en perfekt löpning kunde Heidar Helguson sätta 1–1 i samband med en frispark.

Iversens andra mål, som kom fem minuter in i andra halvlek räckte till norsk ledning i 20 minuter, innan Eidur Gudjohnsen fastställde slutresultatet.

I lördagskvällens andra match i VM-kvalets grupp 9 vann Makedonien överraskande mot Skottland med 1–0.