Malmö fortsätter vinna

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-06-27

Serien vände – men fortsatte ändå på samma sätt.

Malmö vann med 2–1 borta mot Jitex och utökade en redan stor ledning i damallsvenskan.

Malmö är årets giganter i damallsvenskan, och att serien nu nått förbi halvvägs och vänt ändrade inte på det.

Borta mot mittenlaget Jitex kom lagets tolfte seger på tretton matcher, men det var match över 90 minuter plus tillägg.

Skyttedrottningen Manon Melis gav Malmö ledningen i mitten av den första halvleken och en kvart in på den andra gjorde Kathryn Gill 2–0 och många trodde då att matchen var stängd. Men Jitex kom tillbaka och reducerade genom Kristin Carlsson med nio minuter kvar, men närmare än så orkade laget inte ta sig.

Serietvåan Göteborg tappade samtidigt poäng borta mot Kristianstad, 1–1, och Malmös serieledning är nu hela tio poäng med elva matcher kvar att spela.

– Visst ser det bra ut, men mer än så vill jag inte säga. Det är fortfarande 27 poäng kvar att spela om och så länge det inte är klart så kommer jag inte prata om SM-guld, säger tränaren Martin Sjögren till Sydsvenskan på nätet.