Dagens namn: Hildegard, Magnhild

Piteå mot nytt kontrakt

Publicerad 2012-09-09

Piteås June Pedersen.

Piteå tog ett stort steg mot nytt kontrakt i damallsvenskan efter att ha besegrat AIK med 3–0. Piteå ligger på åttonde plats och har hela nio poäng ned till elfteplacerade AIK som ligger närmast under nedflyttningsstrecket.

June Pedersen gav hemmalaget ledningen redan i nionde minuten och sedan säkrades segern med två mål de sista tio minuterna genom Jennifer Nobis och Hanna Pettersson.

Piteå spelade med sorgband på tröjorna och före matchen hölls en tyst minut till minne av Victor Brännström som avled under en division 2-match förra helgen.

För AIK och tvillingklubben Djurgården blir läget i botten allt mer prekärt. AIK har sex poäng upp till Jitex och Kif Örebro ovanför nedflyttningsstrecket och Djurgården har sju efter ännu en förlust – 0–2 hemma mot Göteborg.