Totalt utspelade i den första halvleken.
Då hjälpte inte ens nyförvärvet Romulos fina inhopp.
Hammarby förlorade genrepet mot ÖSK med 2–1.

Om Hammarby var utspelade under den första halvleken mot Örebro?

Att hyperrörlige Daniel Gustavsson hade skapat tre högoktaniga chanser efter tre spelminuter säger väl det mesta. Ett av lägena förvaltades. Redan en minut in i matchen fick Astrit Ajdarevic bollen av Gustavsson och sköt direkt. Skottet träffade Lars Saetra, målvakten Tim Markström kom helt fel – och Alhassan Kamara kunde rulla in bollen i öppet mål. Förlösande för anfallaren som fick hela förra säsongen spolierad på grund av skador.

Lysande Örebro

Örebro var lysande i den första halvleken, anförda av Gustavsson och Ajdarevic, och kunde utan tvekan haft ledningen med 4–0 mot ett passivt och bolltittande Hammarby.

– En fantastiskt första halvlek där vi skapar mängder av målchanser. Vi borde väl ha gjort minst tre mål, säger tränaren Alexander Axén till Cmore och får medhåll från sin kanske bästa spelare för dagen.

– Vi spelar fantastiskt bra. Vi har inte fått så mycket tid tillsammans de senaste veckorna men det har sett jättefint ut nu, säger Ajdarevic.

Vacker chipp

I den andra halvleken tog hemmalaget ett steg tillbaka och bjöd in Hammarby i matchen. Fredrik Torsteinbö, Imad Khalili och inbytte nyförvärvet Romulo såg till att Bajen fick ett acceptabelt anfallsspel.

Efter 65 minuter kom också kvitteringen. Arnor Smarason matade bollen till Romulo, som vände skickligt innan han ställdes mot tre-fyra ÖSK-försvarare. Nyförvärvet tänkte snabbt – såg att Fredrik Torsteinbö rusade in i straffområdet – och chippade läckert bollen mot norrmannen. Mittfältaren sköt ett lågt volleyskott som smet förbi Jacob Rinne.

Holmberg är vass

Örebro kom dock tillbaka och var dominanta sista 20 minuterna. Inhoppande Kalle Holmberg, som sett vass ut under försäsongen, såg i den 83:e minuten till att segern gick till ÖSK. Efter ett av många vackra anfall vinklade anfallaren in 2–1 förbi William Eskelinen

– Jag är extra glad att Kalle Holmberg kommer in och avlastar. Han har gjort mål i varje match på försäsongen och sätter mig i ett jäkla tufft läge när jag ska ta ut laget, säger tränaren Alexander Axén.