Dagens namn: Sam, Samuel

”Bollen tar helt klart på armen”

Uppdaterad 2011-04-18 | Publicerad 2011-04-17

Elfsborg tappade poäng hemma mot AIK

Två klassräddningar från Ivan Turina och två mål från Mohamed Bangura räddade en poäng åt AIK borta mot Elfsborg.

Men allt kunde ha varit annorlunda om domaren Daniel Stålhammar blåst när Lasse Nilsson träffade Nils-Eric Johanssons arm i straffområdet.

– Den tar helt klart på armen men det är inte medvetet, säger experten Pelle Blohm i Canal Plus.

IF Elfsborg

AIK chockade Elfsborg inledningsvis och ledde med 2-0 efter en dryg halvtimme. Båda målen signerade comebackande Mohamed Bangura. Men Elfsborg kom tillbaka efter att tränaren Magnus Haglund agerat och bytt 4-4-2 till 4-3-3 i halvtid.

”Inte spelat på länge”

Hemmalagets bäste spelare Niklas Hult reducerade, vackert framspelad av David Elm och nyförvärvet från Fulham skulle få en huvudroll. Efter 64 minuter nådde bollen Daniel Nordmark som sköt och framför mål kunde Elm enkelt styra in 2-2, hans första mål för Elfsborg.

– Jag har inte spelat fotboll på länge men det blir bättre och bättre. Vi får upp mer folk i andra halvlek och lyckas få tryck på dem, säger Elm i Canal Plus.

Men så var det den där handen. I slutet av matchen fick Lasse Nilsson läget från distans. Anfallaren sköt och träffade AIK-försvararen Nils-Eric Johanssons arm i straffområdet men domaren Daniel Stålhammar friade.

Alm besviken trots poäng

– Den tar helt klart på armen men det är inte medvetet. Man måste fråga domaren, säger experten Pelle Blohm i Canal Plus.

Istället kunde AIK hålla undan, tack vare två riktigt kvalificerade räddningar från målvakten Ivan Turina, och rädda en poäng.

– Vi var under stort tryck sista 20 och de gör det bra. Men med 2-0 i säcken här ska man ha tre poäng tycker jag, säger tränaren Andreas Alm.