Kenny Pavey tog ett tårfyllt farväl efter sex år i AIK.

– Det känns fruktansvärt, men det är fotboll, säger han.

AIK Fotboll

AIK och Kenny Pavey kom inte överens om ett nytt kontrakt. Efter sex år lämnar han nu klubben.

Pavey fick dock börja på bänken i sista matchen mot Häcken. Men hyllningarna kom direkt ändå.

När spelarna kom ut på planen hade alla Paveys nummer 14 på tröjorna. Och när Martin Mutumba gav AIK ledningen tillägnade han målet till sin lagkamrat.

Hyllade Pavey

Det hade bara gått 13 minuter när 1-0 kom. Kwame Karikari sköt på volley och bollen såg ut att gå utanför, men Mohammed Al Kahn tog den ändå med handen. Domaren Jonas Eriksson blåste för straff och Al Kahn fick rött direkt.

Mutumba stegade fram och satte straffen säkert. Sedan sprang han ut till bänken och kramade om Pavey.

– Det är hans sista match. Han har varit min bästa kompis i tre år, sedan jag kom till AIK, så det var till honom, säger målskytten till Canal plus.

”Vi ska ha fest”

Kwami Karikari utökade sedan till 2-0 i den 33:e minuten. Precis före paus reducerade Häcken efter att Dioh Williams lobbat bollen över Ivan Turina.

– Vi ska ha fest idag. När Kenny Pavey hoppar in då kommer vi åka, sa Mutumba i paus.

I den 71:a minuten byttes han till slut in. Hela Råsunda stod upp och sjöng när Pavey kom in på planen.

– Vad kan jag säga? Det är fruktansvärt, men det är fotboll. Fansen har varit fantastiska mot mig ända sedan jag kom hit. Jag har inget annat än kärlek för dem, säger Pavey själv om avskedet.

”En hjälte"

Pavey hade ett jätteläge att avgöra på stopptid när han kom helt fri, men Christoffer Källqvist stod i vägen, men det blev inga fler mål. Efter slutsignalen ville hyllningarna aldrig ta slut.

– Han har ju sprungit och tacklat sig in i alla AIK:ares hjärtan. Han har varit kompromisslös när han spelat, därför är det en kompromisslös kärlek tillbaka, säger tränaren Andreas Alm och fortsätter:

– Han är en hjälte, en ikon och en sådan som gör att människor kommer till Råsunda och tittar.

AIK säkrade tack vare segern Europa League-kvalplatsen och slutar med stor sannolikhet tvåa i årets allsvenska.