Dagens namn: Sam, Samuel

AIK rasande på sina storstjärnor

Publicerad 2011-05-25

Banguras hoppade undan när Kalmar gjorde segermålet

AIK:s spelare var rasande på sina egna anfallsstjärnor Mohamed Bangura och Teteh Bangura efter förlusten mot Kalmar.

Duon hoppade isär och gav Kristoffer Fagercrantz öppningen där 24-åringen satte matchens enda mål.

– De vinner på ett misstag av oss, säger Viktor Lundberg i Canal Plus.

AIK Fotboll

Nästan hela första halvlek var spelad när Kalmar fick en frispark precis utanför offensivt straffområdet. Fram stegade Kristoffer Fagercrantz som även hunnit bränna en straff i halvleken.

Hoppade undan

Skottet såg ut att gå mot AIK:s mur men där duckade Mohamed Bangura och Teteh Bangura hoppade i sin tur i sidled. I luckan mellan anfallsparet smet bollen igenom och in bakom Ivan Turina.

– De vinner på ett misstag av oss. Det är en frispark som vi ska nicka bort. Har vi 0-0 där är det en helt annan match, säger Viktor Lundberg i Canal Plus.

AIK:s spelade visade direkt starka känslor mot anfallarnas misstag. Viktor Lundberg och Robert Åhman-Persson skrek och gestikulera mot stjärnorna samtidigt som Ivan Turina tittade uppgivet mot duon.

”Var en revansch”

– Avslutningen är inte alls det man vill ha när man går in i paus, säger tränaren Andreas Alm.

Nöjdare var målskytten Fagercrantz som blev stor hjälte då målet blev matchens enda.

– Det var skönt att sätta den. Det var en revansch för den katastrofstraff jag slog, säger Kalmar-spelaren.

Tyngre för Kalmar var att Daniel Sobralense drog på sig ett andra gula kort, och därmed blev utvisad, efter en filmning på övertid. Fullständigt onödigt av stjärnan när Kalmar tog sin femte raka seger på nya arenan.