Dagens namn: Sam, Samuel

Succécomebacken

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-06-28

Robben låg bakom Hollands avancemang

Det tog 18 minuter för Arjen Robben att göra det Wayne Rooney aldrig klarade av i VM – mål.

I sin första match från start grundlade Bayern-stjärnan Hollands avancemang till kvartsfinalerna efter 2-1 mot Slovakien.

– Det är inte lätt att komma tillbaka och spela första matchen så det var skönt, säger Robben.

För första gången under VM mönstrade Holland sin drömduo från start. Det var också Arjen Robben och Wesley Sneijder som låg bakom segern mot Slovakien.

Placerade in ettan

Redan i den 18:e minuten hittade Sneijder comebackande Robben på djupet. Bayern München-stjärnan tog emot bollen, vände bort sin försvarare inåt i banan och placerade sedan kallt in 1-0 intill den första stolpen.

– Det är inte lätt att komma tillbaka och spela första matchen så det var skönt. Efter det lossnade spelet lite, säger Robben.

26-åringen hade bara spelat 17 minuter mot Kamerun inför matchen efter en lårskada. Men nu är alltså en av VM:s största stjärnor tillbaka och det med besked. Bara minuter efter halvtid kom stjärnan i ett nästan identiskt läge igen men den gången smet bollen någon decimeter utanför den bortre stolpen.

Reducerade på tilläggstid

Lekkamraten Wesley Sneijder ville inte vara sämre utan satte Hollands tvåa och stängde matchen efter 84 minuter. Slovakien kunde visserligen reducera på tilläggstid genom Robert Vittek från straffpunkten men hann inte ens tillbaka till avsparken innan domaren blåste av matchen.

Holland är därmed vidare till kvartsfinal där segraren mellan Chile och Brasilien väntar. Två lag som nu fått ett tydligt besked: Arjen Robben är tillbaka.