Italien utslaget

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-06-24

Var bollen inne?! Var Quagliarella offside? Många situationer kommer att diskuteras efter dramat

På övertid satte Fabio Quagliarella 3–2 till Italien och den dramatiska matchen mot Slovakien fick ett lika dramatisk avslut.

Men Italien hade inte flytet med sig och laget lyfte sitt spel för sent och de regerande mästarna blev därmed utslagna ut VM.

– Jag tar på mig hela ansvaret, säger italienska förbundskapten Marcello Lippi.

1–0-underläget mot Slovakien efter första halvlek innebar att Italien skulle vara utslaget ur VM.

Men de regerande mästarna var fortfarande bara ett mål från avancemang.

Fabio Quagliarella kunde ha blivit stor italiensk hjälte i den 67:e minuten när hans boll gick förbi den slovakiske målvakten Jan Mucha.

Skrtel på mållinjen

Men Liverpools Martin Skrtel stod i vägen och räddade på mållinjen.

Frågan som kommer att ställas i Italien är om bollen ändå var inne.

Skrtel stod nämligen bakom mållinjen, men inte ens tv-repriserna kan visa.

– Den assisternade dömer bort det direkt. Det går inte att se på tre tv-repriser, då kan man inte skylla på domaren i alla fall, säger TV4-experten Pontus Kåmark.

Bortdömt mål

Bara minuter senare satte Slovakien 2–0 och det såg totalkört ut för Italien.

Men Italien reducerade till 2–1 i den 81:a minuten genom Antonio Di Natale och satte minuterna senare ytterligare ett mål genom Quagliarella, men det dömdes bort för offside, helt korrekt domslut, även om det var på håret.

– Han är offside, konstaterar TV4:s Pontus Kåmark.

Dramatiskt avslut

I den 89:e minuten satte inhopparen Kamil Kopunek 3–1, men minuterna senare satte Quagliarella återigen bollen i mål, denna gång godkänt.

3–2 när ett par minuter återstod av övertiden och Simone Pepe kunde ha satt 3–3 i den 95:e minuten.

Men det gick inte och Italiens VM var över efter VM:s mest dramatiska match hittills.

Med två avgjorde matcher och en förlust mot Slovakien slutade de regerande mästarna sist i sin grupp.

– Jag tar på mig hela ansvaret. Jag är ledsen för alla. Jag är väldigt ledsen att jag slutar min tid som förbundskapten så här, säger Marcello Lippe på presskonferensen efter matchen.