Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-25

Rundblad matchvinnare

Skellefteå såg ut att vara på väg mot säsongens första nederlag mot Södertälje.

Men vände i sista minuten och vann sedan, 4–3, på straffar–igen.

– När de gör 2–0 drar hela laget igång och vi börjar peppa varandra i stället för att gnälla. Det är viktigt, säger David Rundblad.

Skellefteå vann även de tre första mötena lagen emellan, två vid full tid hemma och en på straffar senast lagen möttes i Södertälje.

Då var det ett tilltufsat Södertälje – en tabelljumbo utan självförtroende– som stod för motståndet.

Det var det inte på tisdagen.

Sedan Södertälje fått in Yanick Lehoux i laget i början av januari har konkurrensen höjts, liksom självförtroendet och den här gången var det Södertälje och inte gästerna som länge satt i förarsätet.

Yanick Lehoux, som nu har gjort minst en poäng i fem av de sex matcher som han har spelat den här säsongen, inledde målskyttet för Södertälje.

Hans 1–0 kom redan efter 6.16 och när Mikko Kalteva bombade in 2–0 med ett slagskott fyra minuter in i tredje perioden vädrade fansen hemmaseger.

Det blev det inte.

– Surt som räven. Men jag måste lyfta på hatten ändå för sättet som de vänder matchen. De borde vara sänkta i det där läget men höjer sig i stället och får mer energi efter det, både mentalt och spelmässigt. Det är starkt, säger Södertäljes lagkapten Joakim Eriksson.

– Vi kände ju att vi var tvungna att göra någonting åt situationen. Visst är det tungt för stunden och en del frustration till en början men vi har vänt såna här underlägen förr. Vi vet att vi har en stark grupp. Sedan gäller det att vara positiv och det gick ju vägen, säger Skellefteås David Rundblad.

Vändningen inleddes knappt tre minuter efter Kaltevas 2–0–mål, när Fredrik Lindgren styrde in reduceringen med axeln.

En dryg minut senare var det kvitterat och även när Fredric Andersson replikerade lika snabbt till 3–2 höll Skellefteå ångan uppe och kvitterade igen. Mikko Lehtonen bökade in 3–3 med en minut kvar till full tid.

Södertälje fick chansen att spela med två man mer i förlängningen i över en minut men några mål blev det inte. Matchen avgjordes i stället när David Rundblad satte Skellefteås tredje straff:

– Jag såg på Mikkos och Jockes straffar att han gick på många skottfinter. Så jag gjorde samma sak, skönt att den satt. Det var två viktiga poäng.