Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-26

Shaaban syndabock när Sverige föll mot brassarna

LONDON. Rami Shaaban fick hoppa in och spela andra halvlek.

Han hade nog gärna sluppit.

Med tjugo minuter kvar att spela bjöd han Brasilien och Pato på segermålet med en riktigt målvaktstavla.

– Det är skittråkigt, men det är en dag i morgon också, säger Shaaban.

Pato jublar - Rami Shaaban står på knä och deppar.

Lars Lagerbäck valde som väntat att starta med Andreas Isaksson i mål mot Brasilien men Isak, som inte får så mycket speltid i Manchester City, fick bara en halvlek.

I stället valde Lagerbäck att lufta Rami Shaaban i den andra. Det kostade Sverige ett oavgjort resultat.

Med tjugo minuter kvar att spela rusade Shaaban ut från straffområdet till vänster för att slå unden en förlupen boll. Nyss inbytte Pato jagade efter och när Rami skulle skicka i väg bollen var han i fatt.

”Det är lite typiskt”

Pato stoppade bollen, vände upp och lobbsköt in segermålet i det tomma svenska målet.

Bittert för Shaaban som närmat sig en plats i startelvan sedan Isaksson placerats i Svennis frysbox.

– Bollen går förbi Dorsin och jag ska ut och försöka slå iväg bollen. Jag träffar honom och han får bollen perfekt. Det är lite typiskt också, när man får en felträff. Men så är det. Det är skittråkigt, men det är en dag i morgon också, säger Shaaban.

– Det gäller att våga. Ibland lyckas man, ibland misslyckas man. Det är även världsmålvakter som gör misstag och jag har varit med så länge att jag kan ta det.

– Jag kommer inte att vara en sämre målvakt för det här. Det är sånt som händer, det är bara att gilla läget.

Många byten efter paus

Efter Patos 1-0 mål orkade Sverige inte skaka fram några ordentligt kvitteringschanser. Målchanser fanns det dock gott om i den första halvleken.

Både Sverige och Brasilien radade upp fina möjligheter. Markus Rosenberg stod för Sveriges bästa med bland annat ett friläge – avslutet var dock alldeles för tamt.

I andra halvlek bytte både Lagerbäck och Dunga friskt och spelkvalitéen sjönk betänkligt. Både Sebastian Larsson och Fredrik Stoor, överraskningarna i Sveriges startelva, gjorde stabila och fullt godkända insatser på högerkanten.