Henry tog pendeltåg till debutmatchen – och nätade direkt

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-07-23

Behövde bara 25 minuter på sig

HARRISON. Ny klubb, nytt land, ny världsdel – men samma gamla visa.

Thierry Henry inledde sin karriär i NY Red Bulls med att göra mål mot Tottenham.

– Det är alltid skönt att göra mål, säger stjärnan som tog pendeltåget till sin debutmatch.

Henry gör 1–0 bakom Carlo Cudicini.

I går kväll gjorde New York Red Bulls stjärnvärvning Thierry Henry debut för sin nya klubb. Henry är MLS-ligans största stjärna efter David Beckham, men att döma av fransmannens val av transport till sin nya hemmaarena vill han hålla en låg profil.

Henry kom varken i helikopter eller limousine – utan pendeltåg.

– Det var coolt, säger forwarden om åkturen i PATH-tåget från Manhattan till New Jersey.

Hyllades

Nyförvärvet hyllades rejält av hemmafansen innan avspark och Hasse Backe gav honom 45 minuters spel mot Tottenham. Henry behövde dock bara 25 minuter på sig att göra som han brukar mot Tottenham. Mål.

Henry vinklade in ett inlägg bakom Carlo Cudicini, ett mål som innebar en 1–0-ledning för MLS-laget.

Den före detta Arsenalstjärnan hade faktiskt möjligheten att bli målskytt tidigare än så. Fransmannen brände ett friläge efter bara sex minuter.

Individuella misstag

Nu räckte Henrys mål inte särskilt långt. Tottenham vände och vann matchen i träningsturneringen New York Challenge med 2–1, efter mål av Robbie Keane och Gareth Bale. Båda målen kom efter individuella misstag i New York-försvaret och spelmässigt var faktiskt MLS-laget bättre än Premier League-klubben.

De andra lagen i träningsturneringen är Manchester City och Sporting Lissabon. NY Red Bulls möter City på söndag.