Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2011-01-09

Ett drömmål och två assist från stjärnan

På måndag avgörs vilken Barcelonaspelare som vinner Guldbollen.

Under lördagkvällen visade framför allt Lionel Messi varför han är en av kandidaterna.

Två assist och ett drömmål gjorde att Barcelona vann med 4–0 mot Deportivio La Coruna.

Det är tre Barcelonaspelare nominerade till Guldbollen som delas ut på måndag: Xavi, Andres Iniesta och Lionel Messi.

Xavi satt på bänken men Messi och Iniesta var båda med i startelvan – och blev målskyttar – när ett Barcelona på halvfart körde över Deportivio La Coruna med 4–0.

Lionel Messi gjorde ett klassiskt Barca-instick till David Villa som något turligt lyckades trycka in bollen via målvaktens ben i den 26:e minuten.

Matchens delikatess

Barca hade även 2–0-målet inne i den första halvleken men det blåstes korrekt av för offside.

I den 52:a minuten svarade Messi för matchens delikatess. På en frispark strax utanför La Corunas straffområde stegade argentinaren fram och placerade bollen – klockrent i krysset. La Coruna-målvakten Daniel Aranzubia såg uppgivet på när bollen seglade in.

Andres Iniesta utökade med ett placerat skott i den 80:e minuten – sedan var det dags för Messi show igen.

Pedro chippade

Denna gång återgick han till att vara framspelare när han lade bollen mellan två La Coruna-backar till Pedro som läckert chippade in bollen.

Messi var även ytterst nära ett andra mål i den 88:e minuten men Aranzubia styrde bollen precis utanför stolpen.

Barcelona har nu ett fem poäng stort försprång till Real Madrid som spelar sin match under söndagen när man ställs mot Villareal.