Dagens namn: Dagmar, Rigmor

Falcao efter målfesten: "Det var en oförglömlig kväll"

Uppdaterad 2012-12-10 | Publicerad 2012-12-09

Colombianen skrev historia mot Deportivo

Falcao, 26, skrev historia när hans Atletico Madrid körde över Deportiva La Coruna med 6-0 och han själv stod för fem av målen.

Efter matchen är han ödmjuk, men lycklig.

– Det var en oförglömlig kväll. Jag förväntade mig inte så många mål, men laginsatsen måste betonas, säger han till spanska AS.

Radamel Falcao.

När Falcao gjorde sitt första mål i 28:e minuten var det början på en fotbollsmässig flodvåg.

När han i 64:e minuten fullbordade sitt hattrick från straffpunkten stod det 4-0 till Atlético – men anfallaren, Europas kanske hetaste just nu, vägrade sluta där. Allt till ett nedslaget Deportivos stora förtret.

Fyra minuter senare var han framme och riskerade en spark i huvudet när han språngnickade in sitt fjärde för kvällen efter fint förarbete av radarpartnern Arda Turan.

16 mål, 14 matcher

Strax därefter satte han femman, kvällens sista, och är nu uppe i totalt 16 mål på 14 matcher i ligan – sju mål bakom skytteligaledaren Lionel Messi, och tre mål mer än lokalkonkurrenten Cristiano Ronaldo.

– Jag tänker inte på att vara lika stor som Ronaldo eller Messi. Min dröm är att växa, säger Falcao till AS.

Med gårdagens målkavalkad blev Falcao den förste spelare i klubbens historia att göra fem mål i en och samma match.

– Det är fint att vara den enda spelaren någonsin att göra fem mål och jag är väldigt exalterad över att vara en del av klubbens historia, säger Falcao.

Atlético står på andra plats i La Liga med 37 poäng, fem före Real Madrid.

Det var första gången som en spelare i spanska ligan gjorde fem mål i samma match sedan Real Madrids Fernando Morientes slog till fem gånger mot Las Palmas i februari 2002.