Bröt måltorkan – efter tre månader

Uppdaterad 2011-04-21 | Publicerad 2011-04-20

Zlatan målskytt med ”El Clásico-repris”

Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i Milan – och i målprotokollet.

Svensken gjorde sitt första spelmål på nästan tre månader och stod för förarbetet till 2-2 när Milan kryssade mot Palermo i italienska cupens första semifinal.

Zlatan Ibrahimovic smög upp vid den bortre stolpen efter knappt fyra spelade minuter i semifinalen av italienska cupen mot Palermo. Inlägget var perfekt och svensken slog in 1-0 på volley – ett mål som påminner om hans avgörande för Barcelona mot Real Madrid häromåret.

”Gillar inte att skapa bråk”

Ett skönt besked från Zlatan som de senaste månaderna ägnat sig åt mycket annat än att spela fotboll och framförallt att göra mål. Svensken är för andra gången på kort tid avstängd från spel i ligan, denna gång för att ha svurit åt en domare. Nu kan kanske en vändning vara på gång.

– Det är tufft för domarna att blåsa för närkamper mot Ibrahimovic eftersom han är så stor och stark. Men under de åtta månader jag varit här tror jag att han har fått två eller tre frisparkar med sig. När han får en frispark känns det rätt unikt, säger Milans tränaren Massimiliano Allegri enligt Football Italia.

– Jag tror att det också beror på att han har en positiv attityd och brukar vara tyst på planen. Han gillar inte att skapa bråk.

Klart är att målet var välkommet för 29-åringen. Ibrahimovics senaste spelmål för Milan innan dagens fullträff kom i seriematchen mot Catania den 19 januari. Därefter gjorde svensken även ett mål mot Napoli den 28 februari men det kom från straffpunkten.

Räddat av Emanuelsson

Tyvärr för Ibrahimovic och Milan kunde Palermos underbarn Javier Pastore kvittera senare i den första halvleken. Lägen blev sedan riktigt prekärt efter att Abel Hernandez gjort 2-1 med en osannolik drömträff i bortre krysset bakom Milans målvakt Marco Amelia. Men då klev Zlatan fram igen.

Svensken stångades med Palermo-försvaret i offensivt straffområdet efter 76 minuter. Bollen rann till sist fram till nyförvärvet Urby Emanuelsson som tryckte in 2-2.

Trots kvitteringen är det Palermo som är i förarsätet efter den första matchen av två i semifinalmötet, tack vare sina två bortamål.

– Det viktiga var att inte förlora så att vi håller matchen öppet inför returen. Nu kan vi fokusera på Serie A och när tiden kommer ska vi förbereda oss för avgörandet i Palermo, säger Massimiliano Allegri.

Glädjande för Milan, och inte minst för Zlatan Ibrahimovic, är att svensken ser ut att vara tillbaka i toppform igen efter sin ofrivilliga vila.