Andrej Sergeievitj Arsjavin.

Namnet på Europas nya fotbollstsar.

I natt erövrade han Holland.

– Det är en enorm lycka för mig, för Ryssland och hela min släkt, säger Arsjavin

Holland försökte med allt. Närmarkering, tillåtna och otillåtna tacklingar och till och med riktigt fult spel. Inget hjälpte. Andrej Arsjavin tog sitt Ryssland till semifinal via 3–1 och fantastiskt spel mot Holland.

När holländarna började känna av krampen och tröttheten och drömmen om straffar blev allt starkare satte Arsjavin full fart längs vänsterkanten. Med ett perfekt inlägg hittade han in till Dimitrij Torbinskij som kunde sätta 2–1 med sju minuter kvar av förlängningen.

Sköt mellan benen

Tre minuter senare sänkte han det betydligt namnkunnigare motståndet för gott när han stack på ett inkast, vände upp och sköt mellan benen på en förtvivlad Edvin van der Sar i det holländska målet.

Innan dess hade Andrej Arsjavin varit matchens store lirare och tycktes omöjlig att stoppa och full av energi och vilja. Hans Ryssland var det bättre laget och efter Pavlutjenkos 1–0 i 55:e minuten hade Holland egentligen ingenting. Ändå kvitterade Ruud van Nistelrooy med bara fyra minuter kvar att spela.

Nye fotbollstsaren

Sådant kan knäcka vilket lag som helst, särskilt ett orutinerat lag som Ryssland.

– Det var jobbigt, men inget att by sig om. Huvudsaken är att vi vann, säger Arsjavin

Arsjavin och hans kompisar skakade snabbt av sig besvikelsen och körde över Holland i förlängningen. Mest av allt tack vare Fotbollseuropas nye tsar. Andre Sergeievitj Arsjavin.