Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-06-10

Spanien krossade Ryssland –

TUMMEN UPP  David Villa sänkte Ryssland på egen hand.

Om Sverige inte var varnade innan så är man det nu.

David Villa är i fantastisk form. Det visade anfallaren med sina tre mål när Spanien krossade Ryssland med 4–1.

– Tre mål, ett hattrick, med landslaget – ja, det började bra, säger hela Spaniens hjälte.

Spaniens förbundskapten Luis Aragones överraskade nog en del genom att välja att starta med två anfallare och sätta Cesc Fabregas på bänken. Det var ett lyckodrag. Fernando Torres och David Villa var svårstoppade för den ryska backlinjen när näst sista matchen i första gruppspelsomgången avgjordes. Mest av allt den sistnämnde.

Avgjorde i slutminuten

Vid 1–0 i den 20:e minuten var det Torres som låg bakom målet med en fantastisk löpning och en underbar passning till Villa som kunde rulla in bollen i öppet mål. Vid det andra satte Villa fart i djupled och nu var det Andreas Iniestas tur att stå för en strålande passning. Det målet kom i den 45:e minuten och matchen var avgjord.

Snabba omställningar

Ryssland försökte och spelade ruskigt aggressiv fotboll. Med det följde en väl hög backlinje som Spanien skickligt utnyttjade med sina snabba omställningar. Visserligen byttes Fernando Torres ut mot just Fabregas, men David Villa var kvar på planen och med en kvart kvar att spela kom 3–0 när han vände och vred och avslutade iskallt.

Stolpen stoppade Zyrianov

Guus Hiddinks Ryssland stod för en stundtals bra insats med piggt och frejdigt spel. Bland annat träffade Konstantin Zyrianov stolpen vid ställningen 1–0 och ett mål där hade kanske gett en annan matchbild. I slutändan var dock ryssarna inte tillräckligt skickligt för att stoppa Spanien. Dessutom var försvarsspelet lite väl naivt.

Roman Palutjenkos reducering med fyra minuter kvar var bara en sista dödsryckning innan David Villa låg bakom Cesc Fabregas 4–1-mål.