Dagens namn: Sam, Samuel

United på väg mot guldet

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-05-03

Ronaldo tvåmålsskytt

Cristiano Ronaldo och Rio Ferdinand firar ett av tre United-mål i första halvlek.

Manchester United tog ett stort kliv mot ligaguldet på lördagen. Tidigare så svårspelade West Ham United kördes över med 4–1.

West Ham stod för en svag insats mot Manchester United. Gästerna tycktes inte riktigt laddade inför möjligheten att ställa till det för det guldjagande hemmalaget. Det var trots det en på många sätt strålande första halvlek och det var Cristiano Ronaldo som slog an tonen. Redan i den tredje minuten vände portugisen bort en motståndare med sin patenterade bakom-vänsterbenet-dragning vid sidlinjen, vandrade in i straffområdet och sköt 1–0 för hemmalaget. Det var starten som United behövde mot ett West Ham som tidigare ställt till sådana problem för United.

Tjugo minuter senare var det dags för portugisen igen.

Owen Hargreaves, åter högerback i United, slog ett perfekt inlägg som nådde Ronaldo i den bortre delen av straffområdet. Denne styrde med låret in 2–0. Det var Ronaldos 40:e mål den här säsongen, det 30:e i ligan, imponerande.

United var dock inte färdiga i och med det. Ytterligare ett par minuter hann passera innan Carlos Tevez lossade stora kanonen och så var det 3–0.

Inget jubel från Tevez

Till och med West Ham-supportrarna log åt den prestationen från sin hjälte från förr som å sin sida valde att inte jubla över målet i respekt mot sina gamla fans. United-fansen fick snart chansen att betala tillbaka den gesten när Dean Ashton reducerade till 3–1 med en bicycleta. Det var en trevlig stämning och spelarna tycktes avslappnade.

Då kom bråket mellan Nani och Neill, men det fick i slutändan inga större konsekvenser.

West Ham orkade inte utnyttja det numerära övertaget och istället ägde United den andra halvleken. Michael Carrick tilläts vandra rakt fram och skjuta 4–1 via en West Ham-försvarare med en halvtimme kvar och därmed var matchen över.

Chelsea måste slå Newcastle

Nu leder United ligan tre poäng före Chelsea som har en match mindre spelad. United har dessutom hela 19 mål till godo på Londonlaget och räkna med att Avram Grant har en del funderingar över West Hams uppträdande i dagens match med tanke på hur irriterade Chelsea-managern över att West Hams dito Alan Curbishley inför matchen på Old Trafford menade att United förtjänade ligatiteln.

Nu måste Chelsea besegra Newcastle på måndag för att hoppet om ett ligaguld ska leva vidare för Grant och hans mannar.