Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-26

Guldstriden lever

Assisterande domaren viftade för straff för Chelsea i slutminuterna.

Ett beslut som gör att guldstriden lever.

Chelsea besegrade Manchester United med 2–1 efter att Michael Ballack gjort två mål.

– Straffen är korrekt, säger Canal Plus expert Jens Fjällström.

Förutsättningarna inför matchen var givna. Chelsea var tvingat att vinna för att hoppet om en ligatitel ska leva vidare inför de två avslutande omgångarna och det syntes på spelet. Chelsea tog direkt tag i spelet och tryckte tillbaka ett defensivt Manchester United som dessutom fick mittbacken Nemanja Vidic skadad sedan denne träffats av ett av Didier Drogbas knä i ansiktet.

Efter en kvart hade Chelsea 74-26 i bollinnehav. United, som hade lämnat Cristiano Ronaldo på bänken, försökte kontra, men gästerna var inte lika vassa som de brukar vara. Chelsea var däremot nära att nå ända fram flera gånger, som när Joe Cole träffade ribbkrysset, och i den 46:e minuten kom ledningsmålet. Ett inlägg från Didier Drogba nådde Michael Ballack som kraftfullt nickade in 1–0.

Hyllade Lampards mor

Efter målet hyllades Frank Lampards mor Pat som avled i veckan efter en tids sjukdom. Frank Lampard saknas därför i dagens match och Ballack tog engelsmannens plats. En tröja med Pat Lampards namn hölls upp av spelarna när de firade målet som var så viktigt för guldstriden.

United bjöds dock in i matchen tidigt i den andra halvleken när Ricardo Carvalho stod och drömde i samband med en frispark. Stressad spelade han hem utan att ha koll på vad som fanns bakom ryggen. Där dök Wayne Rooney upp och helt fri kvitterade anfallaren till 1–1. Ett resultat som åter gav United greppet i guldstriden.

Rooney blev skadad i samband med målet och tvingades kort därefter att kliva av. Chelsea såg knäckta ut och hade svårt att skapa chanser, men med fyra minuter kvar så kom ett inlägg som stoppades av Michael Carrick. Bollen gick mot armen och assisterande domaren viftade för hands. Straff och fram klev Ballack.