Med en kvart kvar bytte Sven-Göran Eriksson in Gelson Fernandes.

Minuten senare avgjorde schweizaren bortamötet mot Newcastle.

Sven-Göran Erikssons Manchester City fortsätter att skrälla.

I kväll tog laget en ny, tung skalp med 2–0-seger borta mot Newcastle.

Brassen Elano inledde målskyttet sju minuter före paus. Darius Vassell spelade bak bollen till Elano, som med vänstern placerade bollen i nät bakom Shay Given.

Liverpool tappade

Med en kvart kvar av matchen var det återigen dags för coachen Sven-Göran Eriksson att visa sin fingertoppskänsla. Han tog ut Stephen Ireland och satte in Gelson Fernandes.

Schweizaren hann knappt komma in på planen innan han nätade. Vedran Corluka la fram bollen till Etuhu (som bytts in fem minuter tidigare). 19-åringen spelade till Fernandes som direktsköt 2–0 med vänstern.

Eftersom Liverpool överraskande tappade poäng (1–1 hemma mot Wigan) övertog City fjärdeplatsen i tabellen. Liverpool har dock en match mindre spelad.

”Chippen” fick äntligen chansen

Men räkna med att tränaren Rafael Benitez är pressad. Fernando Torres gav laget ledningen i början av andra halvlek, men Liverpool förmådde inte "stänga" matchen. Med tio minuter kvar dunkade Titus Bramble in kvitteringen efter att Steven Gerrard gjort en misslyckad rensning.

Gerrard missade sedan två fina lägen att avgöra och buropen på Anfield ekade efter poängförlusten.

Christian ”Chippen” Wilhelmsson fick äntligen managern Gary Megsons förtroende i Boltons hemmamöte med jumbon Derby. Han spelade hela andra halvlek, men såg enligt TT inte ut att kunna bidra till att bryta ned Derbys motstånd. Först på tilläggstid fick greken Stelions Giannakopoulos in segermålet – på passning från finländske målvakten Jussi Jääskeläinen.

Benni McCarthys straffmål var matchen enda mål när Blackburn slog Sunderland på Ewood Park.