”Hon var hur bra som helst”

Fyra mål av Lotta Schelin borgade för fotbollslandslaget 5–1-seger mot Norge.

– Hon var hur bra som helst, berömde förbundskapten Thomas Dennerby.

Lotta Schelin.

Efter 25 minuter av landskampen i Estepona, Spanien, ledde Sverige med 3–0 sedan Sara Larsson gjort mål på en kort frispark från Therese Sjögran. I 32:a minuten fullbordade sedan Schelin sitt hattrick. Dennerby hade fått precis de besked han ville ha så långt i matchen.

– Vi har jobbat med djupledsspelet i veckan och att få hög precision i sista passningen. I dag fungerade timingen i löpningar och passningar riktigt bra första halvtimmen, säger han till TT.

Under andra halvlek gjorde laget sex byten och kvalitén gick ned en aning.

– Vi spelade lite mera omständligt och spelade mer på stillastående spelare och djupledsspelet fungerade sämre, sade svenska förbundskaptenen.

– Men Lotta gör ett fantastiskt vackert mål, ett skott upp i krysset.

Otrolig bredd

Schelins fjärde mål i 64:e minuten avslutade målfyrverkeriet. Dessförinnan hade Ingvild Stensland reducerat för Norge.

I andra halvlek byttes Linda Forsberg både in och ut efter känningar i sitt tidigare opererade knä.

Norge kom till spel med ordinarie lag. Dock ett lag till vilket flera backar tackat nej efter en schism med förbundskaptenen. Och Dennerby var mer än nöjd med storsegern över den nordiska rivalen.

– Jag är mest nöjd över att vi har visat att vi har en otrolig bredd. De nya kommer hit och visar framfötterna – som debutanten Emelie Ölander som tar en plats i startelvan. Roligt men det gör jobbet svårt för mig och Lilie (Persson, assisterande förbundskapten).