Dagens namn: Dagmar, Rigmor

Liverpool krossade Real Madrid – vann med 4–0

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-03-10

Skickade spanjorerna ur Champions League med buller och bång

Fernando Torres kom, sågs...och gjorde 1–0 redan efter 16 minuter. Två vackra mål av Steven Gerrard senare var slakten av Real Madrid ett faktum. I Madridlägret ägnade man mest energi åt att gnälla på domaren...

Dossena avslutade målskyttet i slutminuterna.

– Liverpool seglar upp och tar hand om favoritskapet, Madrid lyckades inte med något och såg totalt chockade ut, säger Viasats expert Johan Mjällby.

Torres jublar.

Fernando Torres mål föregicks av miserabelt försvarsspel av Real Madrids mittbackar Pepe och Fabio Cannavaro och fick Real-kaptenen Raúl att full av ilska skälla ut sina lagkamrater.

Torres lysande

Fernando Torres fortsatte att vara oerhört giftig. Efter 24 minuter spelade han fram Steven Gerrard till ett superläge, men Pool-kaptenen satt bollen mitt på Iker Casillas i Reals mål.

Gerrard satt straffen säkert

Efter 27 minuter tilldömdes Liverpool straff efter att Gabriel Heinze fått bollen på axeln. Heinze varnades senare för våldsamma protester. Steven Gerrard dunkade säkert straffen i mål.

Mascherano avstängd nästa

I slutet av den första halvleken fick Liverpools Mascherano gult kort och han är avstängd nästa match i turneringen.

Förnedringen fortsatte i den andra halvleken, där Steven Gerrard gjorde 3–0 efter bara två minuter. Real Madrid fick sig en fantastisk fotbollslektion där Dossena avslutade förnedringen genom att göra 4–0 i 88:e minuten.

Bytte ut storstjärnorna

Både Gerrard och Torres byttes ut i andra halvlek för att inte riskera skador på någon av stjärnorna. Liverpoolpubliken bar sitt lag framåt med mäktig sång – och det totala cuplaget Liverpool är nu i kvartsfinal i Champions League.