Attackerades – med en krycka

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-05-01

Matchen stoppad efter publikens bråk med Zengin

Svenska Cup-mötet mellan Syrianska och Hammarby avslutades med en praktskandal.

En krycka kastades in mot Hammarbys Erkan Zengin och domaren valde att stoppa matchen.

Efter en kvarts avbrott återupptogs spelet och Hammarby vann den dramatiska tillställningen med 6–4.

Matchen var inne i den andra förlängningskvarten när matchen avbröts.

Upprinnelsen till bråket var följande. När Erkan Zengin satte 6–4 sprang han fram mot Syrianskas publik på Södertäljes fotbollsarena och hyschade med pekfingret för munnen.

Publiken, besvikna över att deras lag tappat matchen, blev vansinniga och började kasta mynt mot Zengin.

Krycka inkastad

Kort senare byttes Zengin ut. Men när han satt på bänken kastade han en flaska mot en motståndare, fick sitt andra gula kort och visades ut.

När Zengin var på väg ut från arenan kom en krycka vinande genom luften.

Den träffade lyckligtvis inte Zengin, men domaren Johan Hamlin valde att bryta matchen.

En match som så långt hade innehållit det mesta.

Hammarby tappade 4–0

När Erkan Zengin satte 4–0 i början av den andra halvleken trodde nog de flesta på Södertäljes fotbollsarena att matchen var över. Men kort senare tändes ett visst hopp.

Hammarbys försvarare Klebér Saarenpää visades ut efter en förseelse i eget straffområde och Rabi Elia satte den efterföljande straffen i nät.

Det blev början till en fantastisk upphämtning av Syrianska.

Mattias Mete vände bort Hammarbyförsvaret och placerade in 2–4. Och samme spelare lät bollen studsa en gång och klippte in 3–4 i nättaket i 89:e minuten.

Zengin satte 6–4

Och på stopptid sköt Semir Mete in kvitteringen med en riktig projektil.

I förlängningen hade sedan Mattias Mete ett kanonläge att avgöra – men sköt över. I anfallet efter satte i stället Freddy Söderberg sitt andra mål för dagen efter magnifikt förarbete av Erkan Zengin.

Och kort senare pricksköt Zengin in 6–4 via stolpen.

Efter kaoset med Zengin, utvisningen, publiken och kryckan återupptogs matchen efter en kvarts avbrott.

Hammarby vann med 6–4 och är vidare till tredje omgången.