England i chock

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-11-21

Missar EM efter förlust hemma mot Kroatien

England är i chock:

2–3 mot Kroatien sent i kväll betyder att Steve McLarens hårt kritiserade landslag missar EM-slutspelet nästa sommar.

Och i morgon vaknar en hela nation upp med en hemsk bakfyllla.

England hade allt i egna fötter inför upplösningen i grupp E.

Men hemma på nya Wembley, inför 90 000 åskådare, blev det en chockförlust. Kroatien, redan klara för EM, gick upp till 2–0 i första halvlek.

Första målet var en jättetavla av målvakten Scott Carson, som släppte in ett långskott från 30 meter.

I andra började England en enorm upphämtning och pressade tillbaka Kroatien stenhårt.

Utdelningen kom – på nio minuter var vändningen ett faktum:

1–2 (56) av Frank Lampard på straff.

2–2 (65) via Peter Croach, som tog ned ett inlägg från David Beckham och tryckte in kvitteringen.

Då var England i EM igen.

Men nästa chock hämtade sig aldrig Steve McLarens lag ifrån.

Mladen Petric sköt segermålet på Wembley i minut 77 och när samtidigt Ryssland slog Andorra med 1–0 var England borta.

Det kanske inte var så tokigt med Sven-Göran Eriksson – som förde England till tre raka mästerskap – som förbundskapten ändå..?