Fortsatt tungt för Norrköping

Uppdaterad 2018-08-07 | Publicerad 2008-10-18

Men för AIK lossnade det

Inte en seger sedan den 28 juli. Men mot IFK Norrköping blev det seger för AIK när gästerna besegrades med 2–0. Skönt för AIK, värre för IFK som nu kommer allt närmare superettan.

– Vi måste fortsätta kriga, säger besvikne tränaren Mats Jingblad till PPV.

Pressen har varit hård på AIK:s tränare Rikard Norling den senaste tiden. Enligt vissa medieuppgifter har det redan bestämts att han ska få sparken som en följd av AIK:s usla facit i allsvenskan. Inför matchen mot IFK Norrköping, nio matcher i rad utan seger. AIK-fansen har ställt sig bakom tränaren och visade sitt stöd för Norling under matchen på Råsunda. Då kom också första segern sedan Ljungskile besegrades på Råsunda i slutet av juli och stundtals också rätt bra spel även om det generellt sätt var en match i lågt tempo mellan två lag i svag form.

Enkelt för Obolo

Gästerna IFK Norrköping var dock det lag som var i störst behov av poäng rent tabellmässigt och laget började också bäst utan att skapa några riktigt heta chanser. AIK åt sig in i matchen och fick energi av ett billigt 1–0-mål. Ivan Obolo fick ostörd nicka in bollen i mål efter tio minuters spel, argentinarens åttonde för säsongen och AIK hade lite arbetsro.

Snurrade på mållinjen

Det gav kanske lite fart under fötterna för vid ett par tillfällen kombinerade sig hemmalaget mycket vackert fram och skapade också ett par bra lägen till ytterligare mål, men effektiviteten var inte den bästa. Gästerna var hela tiden med i matchen så länge det stod 1–0 och i den andra halvleken var en kvittering bokstavligt talat bara millimeter bort. Eirik Dybendal jobbade in bollen i straffområdet och den letade sig under AIK-målvakten Tomi Maanoja och snurrade på mållinjen innan Maanjoa kunde lägga handskarna på den.

– Vi behöver lite medgång. Men det är typiskt när man ligger längst ner i tabellen, säger IFK-tränaren Mats Jingblad besviket till PPV

Jingblad ger inte upp

Med tio minuter kvar kunde AIK till slut säkra segern när Daniel Mendes mycket vackert tog hand om en långboll och chippade in 2–0. Segern innebär att AIK klättrar rejält i den haltande tabellen, från tionde plats till den sjätte. För IFK Norrköping innebär förlusten att superettan kommer allt närmare. Men Mats Jingblad vägrar ge upp hoppet.

– Vi måste fortsätta kriga och tro på oss själva. Så länge det finns en teoretisk möjlighet ska vi göra allt vi kan, säger han.