Dagens namn: Jenny, Jennifer

Ingen vinnare i galna stormötet

Uppdaterad 2017-03-20 | Publicerad 2017-03-19

Straffsituationer, hårda smällar, high-fives och mängder med målchanser.

Trots allt det fick vi bara se två mål i det oavgjorda stormötet mellan Manchester City och Liverpool.

– Besviken att vi inte kunde vinna, säger Liverpool-tränaren Jurgen Klopp till BBC.

Liverpool FC

Båda behövde tre poäng för att ha en möjlighet att över huvud taget kunna hota Chelsea i slutskedet av Premier League. Så det var två förlorare på Etihad eftersom matchen slutade 1–1.

Men åskådarna och tv-tittarna fick stor underhållning.

Det var mållöst efter första halvlek. Efter en timmes spel tog Liverpool ledningen.

Milner iskall från straffpunkten

Emre Can lyfte bollen till Roberto Firmino i straffområdet. Gaél Clichy kom flygandes in i situationen och Michael Oliver pekade på straffpunkten för Liverpool.

James Milner gick fram och sköt in 1–0 till bortalaget. City började jaga kvittering direkt. Det tog en kvart – sedan sköt Sergio Agüero in ett lågt inlägg från Kevin De Bruyne.

Efter 1–1-målet hade City flera ytterligare möjligheter att sätta segermålet.

Med kvarten kvar sköt De Bruyne i stolpen efter att Leroy Sane och Agüero vänt ut och in på hela Liverpools defensiv.

Stämplade Can i bröstet

I första halvlek var Yaya Touré illa ute när han stämpade Emre Can på axeln, men ivorianen klarade sig med ett gult kort. Strax efteråt föll Saido Mané i Citys straffområde efter en duell med Nicolas Otamendi – men domaren Michael Oliver friade.

City hade en jättechans att ta ledningen i första halvlek vid ett inspel från vänsterkanten. Raheem Sterling såg ut att kunna stöta in bollen, men missade efter att han sett ut att få en smäll av James Milner. Bollen hamnade hos Fernandinho som sköt i burgaveln.

I andra halvlek hade båda lagen massor med målchanser.

Adam Lallana missade bollen när han hade öppet mål. David Silva lyfte fint bollen fram till Raheem Sterling som var nära att peta bollen förbi Simon Mignolet.

På tilläggstid fick Agüero ett kanonläge att trycka in ett segermål på volley – men argentinaren sköt över.

En high-five mellan Klopp och Pep

Det händer att lagens respektive managers ryker ihop under ett stormöte. Men Liverpools Jürgen Kloop och Citys Pep Guardiola gav varandra en high-five i första halvlek.

– Grattis till både Liverpool and Manchester City, sa City-tränaren Pep Guardiola enligt BBC.

– I dag är man stolt som tränare. Det har varit tufft för oss med återhämtningen efter förlusten i onsdags men vi visar mental styrka i dag, säger han.

City är trea i Premier League, laget har 57 poäng efter 28 omgångar. Liverpool är på fjärde plats med 56 poäng, men laget har spelat en match mer.