Dagens namn: Dagmar, Rigmor

Bollnäsrevansch i hälsingederby

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-06

Slog rivalen Edsbyn

Bollnäs såg ut att få snabb och enkel revansch för förlusten i tisdagens bandyderby mot Edsbyn.

Men 4–0-ledningen höll på att gå upp i rök – och 6–4-segern räddades med decimetermarginal.

Hemmalaget Edsbyn hann inte med när fjolårets SM-finalister trampade igång från start. Den enda hemmaspelare som såg ut att vara med från början var målvakten Anders Svensson som räddade Mikko Lukkarilas straffslag i sjätte minuten.

Sju minuter senare tog Bollnäs ledningen genom Linus Forslund, frispelad av Per Hellmyrs.

I 24:e minuten fick Bollnäs straff på nytt – och bytte straffskytt. Men i stället för att skjuta valde Daniel Skarps att peta fram bollen. Edsbynspelarna stod som fastfrusna i isen när Per Hellmyrs skrinnade fram och petade in 2–0.

Innan första halvlek var över hade Bollnäs gått ifrån till 4–0 efter ytterligare ett mål av Forslund.

I andra halvlek tog Edsbyn initiativet, men Bollnäsmålvakten Timo Oksanen, tidigare burväktare i Finlands landslag, såg till att fyramålsunderläget var intakt.

Dryga kvarten före full tid kom Edsbyns målskytte igång och 1–5 blev 2–5, 3–5 och 4–5.

Edsbyn pressade på och kvitteringsbollen var blott decimetern bort. Då kontrade Bollnäs in matchavgörande 6–4 genom Pär Törnberg i slutminuten.